Информационна кампания срещу трафика на хора започва във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:13 / 16.10.2017
1730
Информационна кампания по повод "18 октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора" ще се проведе в периода от 16 октомври до 20 октомври под мотото: "Чети между редовете! Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!". Организатори са местната и националната комисии за борба с трафика на хора и дирекция "Превенции" - към Община Варна.

В рамките на кампанията ученици от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници, ще разпространят плакати с логото на кампанията, малка книжка за безопасност "Внимание! Трафик на хора", флаери и силиконови гривни с надпис "За къде пътуваш" и ще бъдат прожектирани тематични филми. В Техническия университет ще се проведе и беседа с гост-лектор и дискусия.

В сградите на МВР - Варна, на видно място ще бъдат поставени плакати с логото на кампанията, а на летището на заминаващите пътници ще бъдат предоставяни материали с информация за опасностите и механизмите за въвличане в трафик на хора, както и съвети за справяне с риска.

Партньори в кампанията са: ОД МВР - Варна, граничните полицейски управления Пристанище Варна и Аерогара Варна, Техническия университет, I ЕГ, III ПМГ "Акад. Методий Попов", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", СУ за ХНИ "Константи Преславски", ПТГ, МГ "Д-р Петър Берон", ВТГ "Георги Стойков Раковски", ПТГ "Проф. д-р Асен Златаров" и ПГИ "Д-р Иван Богоров".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).