Innowave 2017 поставя Варна на световната карта за високи технологии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:50 / 16.10.2017
2552
Стартиращи български компании и млади предприемачи в областта на технологиите ще имат уникалния шанс да се докоснат до световните гиганти в тази сфера, и дори да намерят финансиране за своите проекти. На 20 и 21 октомври 2017г. във Варна ще се проведе най-мащабното, извън столицата, международно технологично събитие Innowave 2017 Business and Startup Conference.

Форумът ще събере за първи път в България световни брандове като Facebook, Google, Amazon, SalesForce, Alibaba, Yandex и фондове за рисков капитал от три континента, чиято основната цел ще е да помогнат на посетителите и на участниците да направят дигитална трансформация на бизнеса си и да продават глобално.
На конференцията се очаква да присъстват над 750 собственици, управители и мениджъри на фирми, представители на бизнеса и startup-и от 23 държави. На четирите експо зони ще има разположени над 25 щанда на български и световни технологични компании. 

Innowave 2017 Business and Startup Conference ще селектира 30 StartUp проекта, които ще бъдат промотирани пред мрежа от над 40 международни фондове за рисков капитал и организации от бизнес ангели.

Гост-лекторите на Innowave 2017 Businеss & Startup Conference са 35 световно признати маркетолози, мениджъри продажби и мениджъри във водещи европейски и международни компании за електронна търговия, бизнес ангели и представители на инвестиционни фондове от три континента, сред които:

• Дрейтън Бърд - Една от най-значимите фигури в сферата на Директния маркетинг и Рекламата за последните 25 години [UK]

• Дейл Хоуарт - Експерт дигитален маркетинг /Фейсбук маркетинг/ [UK]
• Мигел Рейнолдс - Президент и CEO на Global Business Brokers
• Бас Лансдорп - Основател на Фондация Марс 1 и първата мисия до Марс
• Лари Бийл - Основател на Фондацията за междукултурно и инвестиционно управление и на Българския предприемачески център, бивш инвестиционен съветник на Стийв Джобс.
• Марк Уеслинк - управляващ партньор в Startupbootcamp [NL]
• Майкъл Марвин - Една от най-значимите фигури в Tech Valley, създал няколко от големите инвестиционни фонда в САЩ.
• Мат Брук-Смит - Маркетинг на мобилни приложения и дигитален маркетинг
• Веселин Попов - Директор "Бизнес развитие" в Кеймбридж /потребителско поведение/
• Божидар Крапчев - Amazon Lead CEE в Amazon Web services
• Гюнейт Ерполат - Изпълнителен директор на Alibaba.com за Турция

Innowave 2017 Business and Startup Conference ще постави Варна на световната карта за високотехнологични събития и дава заявка за позиционирането й като център на младежко предприемачество и дигитален хъб в Европа, категорични са организаторите.

"В България има всички предпоставки да се развие като дигиталната дестинация на Европа. Големите компании от тази сфера вече са направили постъпки в тази посока. Нас ни мотивира да помогнем и на други млади предприемачи да се докоснат до тях, да почерпят опит, евентуално да намерят финансиране за идеите си. От друга страна, искаме да покажем на големите играчи, че България е златна мина в това отношение и има много голям потенциал в тази посока, и оттук да излезе следващият Бил Гейтс или следващият Марк Зукърбърг. Младежите са в прекрасната ситуация да не са обременени в ежедневието, могат да развиват идеите си. А големите инвеститори идват тук да търсят таланти и бъдещи печеливши проекти", коментира Димитър Василев от bbforums.bg, организатор на събитието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).