Интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища представят във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:24 / 05.11.2019
2080
Варна ще бъде домакин на интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища.

От днес до 9 ноември всички жители и гости на град Варна ще могат да се насладят на величието на предците ни. Национално турне "Историческо величие“ ще посети всички 27 областни града в страната до края на юни месец 2020 година, а през 2019 година ще гостува на Плевен, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново и Габрово, съобщава Фокус-Варна.

Организаторите на изложбата допълниха, че са първи път в България ще бъде реализирано подобно Национално турне на Историческо изкуство, което ще показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. Турнето ще се състои от интерактивна изложба на исторически картини, съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на гражданите в цяла България.

Изложбата "Историческо величие“ в София постави началото на национално турне, насочено към въздигане на българския дух и култура.

Турнето ще продължи до 27-ми юни 2020 г., като ще гостува в 27 града от страната. Експозицията се състои от над 50 картини, огромен брой скулптури и репродукции на автентични съкровища, открити по нашите земи. По време на изложбата са предвидени демонстрации на обичаи и традиции, запечатали мъдростта и завета на славните българските владетели.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).