Интерактивна изложба ще представя сетивно градското културно наследство на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:14 / 02.10.2017
1571
На 3 октомври от 19:30 ч. в Социалната чайна ще бъде открита Интерактивна изложба на участниците от работилница за културно наследство "Усети града", които ще "отведат" посетителите на едно приключение из (не)познатите градски културни наследства на Варна. Кураторите и създатели на изложбата ще имат грижата да провокират сетивата и да накарат гостите да усетят града по нов начин.

Всеки ще може да усети чрез допир, слух, мирис и различни интерпретации популярни и не толкова популярни части на Варна. За целта желаещите ще сложат маски и ще се поставят в ролята на зрително затруднени.

Изложбата представя екипната работа на младежи, които по време на 6 дни провокират и изразяват творческите си виждания и усещания за градското културно наследство на Варна. Те са обучени в методи за интерпретация на градското културно наследство и основни методи за водене на хора със зрителни затруднения по време на Интерактивната работилница за културно наследство "Усети града", която приключва на 3-ти октомври.

Събитията по проект Усети града - Варна са част от Европейски дни на наследство в България, които през 2017 г. са с надслов "Наследство и природа: пейзаж от възможности" като събитията са представени в Националния календар на събитията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).