Инвалид от Варна се жалва, че автобус от градския транспорт редовно го подминава

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:00 / 01.02.2016
1564
На 02.02.2016 г. от 11,00 ч. пети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на М.И. от Варна.

В жалбата се сочи, че жалбоподателят е лице с увреждане, първа група инвалидност с чужда помощ. Твърди, че системно не му се дава възможност да ползва услугите на градски транспорт - Варна, когато чака сам на спирката, без придружител, защото автобус № 20 не спирал на спирката.

Така станало с жалбоподателя няколко пъти с този номер автобус, а веднъж и когато е бил с придружител - жена му. При всички такива случаи той звъни на диспечерите, но отговорът бил - не можем да направим нищо, а имало и други подобни оплаквания. 

Изпълнителният директор на "Градски транспорт" ЕАД - Варна, е депозирал становище, в което сочи, че автобусите, движещи се по направление на линия 20 са с марка "Соларис" и спецификация на модел "Урбино" - адаптирани за хора с увреждания. За предстоящата заседание се допуска свидетел на жалбоподателя.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).