Инвалиди от Варна искат достъп до плажа и алеята с микробус

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:37 / 14.07.2016
1822
Да бъде осигурен пропуск за достъп до Крайбрежната алея, Морската градина и плажът на микробусите, които превозват инвалиди във Варна. Това предложи председателят на Дружеството на инвалидите д-р Радко Радев на заседание на комисията по "Транспорт" днес, предаде репортер на Varna24.bg

Искането е във връзка със заповед на кмета Иван Портних за въвеждането на КПП-та, които да ограничават достъпа на возила до алеята и плажът във Варна. 

Както вече съобщихме двата пункта ще бъдат разположени на басейн "Приморски" и на кръговото до Рибарския плаж, като ще работят денонощно до 15 септември.

За зареждане на търговските обекти е определен часовият интервал от 5 до 8 ч. На концесионера на алеята са предоставени 25 пропуска за автомобили, които ще могат да се движат от 23 часа до 5 часа.

Други коли няма да бъдат допускани освен линейки, полицейски патрулки, пожарни коли, автомобили на общината и на Института по рибни ресурси, както и такива, обслужващи предварително планирани културни и спортни мероприятия, се посочва в заповедта.

Съветниците решиха да дадат положителното си становище относно това кметът да добави в заповедта си и 6-те микробуса за хората с увреждания, които без транспорт трудно биха могли да стигнат до плажа и парка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).