Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Инж. Станислав Йорданов, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС : Район "Владислав Варненчик" ще стане образец за жилищен квартал!
Автор: Пламена Николова 10:02 / 17.03.2021Коментари (2)4398
Инж.Станислав Йорданов е главен експерт по "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ в район "Владислав Варненчик“. Завършил е магистратура по "Кръгова икономика“ и учи втора магистратура по "Строителни конструкции“ във ВСУ. Семеен е с две деца.

- Инж. Йорданов, вие сте експерт към районно кметство "Владиславово“, това е най-младият варненски район по възраст на населението, защо решихте да се включите в предизборната надпревара?

-Реших да участвам в предизборната надпревара, поради това, че виждам какво е направило до момента на национално ниво правителството на ГЕРБ не само в последния си мандат, както и това, което до момента е постигнато при управлението на кмета на Варна Иван Портних и в район“Владислав Варненчик“ със съдействието на Николай Костадинов като районен кмет. Всичко това ме обнадеждава да продължавам да работя упорито и да дадем най-доброто от себе си, за да не спира този темп на промяна в нашия град и нашия район

- Много мащабни проекти бяха реализирани в района като модерния спортен комплекс въпреки пандемията, какви бяха останалите трудности?

-До преди години всичко, което вече е реализирано, изглеждаше немислимо. Това е сериозно постижение за целия екип на Община Варна, на района. Да вземем пробива на бул.“ Сливница“, който отпуши голяма част от трафика в най-натоварените участъци. Работи се на финалната права по изграждане на рампата за качване на АМ " Хемус“ от северното платно. За благоустрояването на 4- ти микрорайон можем да кажем, че е проект, който по мащаб може би е първи във Варна, а и без аналог дори и в България. Там беше извършена подмяна на подземна и надземна инфраструктура , ел.- и Вик инсталация, рехабилитация на цялата алейна мрежа. Изградени бяха нови тротоари, беше направено мащабно озеленяване в целия район. Основно бяха ремонтирани 4 спортни площадки. Беше направен мини парк с беседки и детска площадка. Частта на ул. "Янко Мустаков“ изцяло се преасфалтира, отсечката е доста голяма- от бул. "Константин и Фружин“ до бул. "Св. Елена“. По цялото протежение на тази отсечка бе изграден и тротоар. Стигна се до всеки блок и вход, всичко се обнови. Беше даден образец как трябва да изглежда всеки квартал в града. За другия голям проект, който приключи – на мястото на стария стадион, беше изграден модерен спортен комплекс с многофункционална спортна зала с над 300 места. Бяха изградени 3 футболни игрища, волейболно и баскетболно игрище, два тенис корта, детски кът и детска площадка, алея за бягане и стрийт фитнес. Бяха изградни кътове за отдих. Като цяло спортно-развлекателния комплекс може да се ползва от хора от всякаква възраст. В хубавите почивни дни е пълно с деца и родители.

- Кога ще заработи самата спортна зала и ще има ли видеонаблюдение, за да бъде опазено изграденото?

- В най-кратки срокове ще заработи залата, въпрос на време е предвид пандемията. Ще има поддържащ персонал и видеонаблюдение.

- Другият мащабен проект, който се очаква да бъде реализиран в близко бъдеще, е обновяването на Кайсиева градина?

- Пред 5 години там щеше да стартира обновяването на района, но псевдопротести забавиха нещата. Средствата бяха от еврофондовете и те бяха пренасочени към 4 –ти микрорайон. След подкрепата, оказана от правителството на Бойко Борисов, са осигурени средства, с които вече започна работа по цялостното благоустрояване на Кайсиева градина. Ще приложим опита, който имаме от 4 - ти микрорайон. Ще бъдат преасфалтирани всички междублокови пространства. Ще бъдат изградени нови паркоместа там, където има нужда и възможност. Улиците "Димитър Пешев“, "Емил Станчев“, "Петър Дертлиев“ ще бъдат изцяло преасфалтирани. Предстои ремонт на 4 спортни игрища. Ще се обособят кътове за отдих с богато озеленяване . Остават ни още 3-ти и 1 –ви микрорайони, за да приведем район " Владислав Варненчик“в този вид,в който всички искаме да бъде.

-Какво друго предстои да се случи?

- Работи се усилено във 2-ри микрорайон. Започнахме облагородяване и на 3-ти микрорайон. Изграден е нов паркинг до училище "Пейо Яворов“, ще бъде преасфалтирана алеята, която е главна артерия за 3-ти микрорайон в частта от бул. "Константин и Фружин" до ул. "Янко Мустаков" покрай бл. 302 и бл.303, ще бъде изграден тротоар. Работи се по новоизграждащ се паркинг северно от бл. 309, зад бл. 308 ще има кът за отдих, стрийт фитнес и спортно изгрище. Там е ДГ "1 юни“, където ще има нови паркоместа, ще бъдат ремонтирани подходите към градината. Озеленяването е част от всички проекти по обновяването на района.




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.03.2021 г.
0
 
 
Завършил е магистратура по "Кръгова икономика" и учи втора магистратура по "Строителни конструкции" във ВСУ. Хахаххахаха Само това ще ви стигне, за да разберете какъв малоумник се е кандидатирал.
Aнонимен
на 17.03.2021 г.
0
 
 
Къде ще минава на БОКО Железницата тип метро-та да отиде на кафявата вода .И колко ще струва без краденото! не като Булеварда дето се разпада!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: