Историята на 4-месечно момиченце трогна хиляди в социалните мрежи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:08 / 09.03.2021
1426
Историята на 4-месечно момиченце трогна хиляди в социалните мрежи. Детето е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и за него се грижат в две столични болници.

За съдбата на детето се разбра от пост в социалните мрежи, публикуван от служител в една от болниците. От него става ясно, че кръвната захар на момиченцето се проследява по 8 пъти на ден и пръстите на детето са многократно набодени. За да не се случва това, се търси дарител, който да помогне със сензор, пише още в поста, и се пояснява, че момиченцето е само в болницата.

Твърди се, че майката е избягала и го е изоставила. От регионалната дирекция за Социално подпомагане в София заявиха за Нова тв, че при тях не е постъпвал сигнал, че за лечението на детето е нужен въпросният сензор.

"Бебето никога не е отглеждано в семейна среда. То се води с баща неизвестен. Майката не го е изоставила, има декларация, че тя желае да се грижи за детето, след като се излекува или като бъде изписано. От наша страна е изпратено писмо в ДСП Сливен. Това, което сме получили като отговор, е, че в момента семейството е на работа в Италия", обясни Мая Григорова от Регионална дирекция "Социално подпомагане".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).