Иван Портних: Готови сме с проекти за нови детски градини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:36 / 17.10.2015
2931
Децата на Варна заслужават най-доброто, затова ще строим нови детски градини, ще обновяваме материалната база в тях, ще модернизираме училищата, ще осигурим съвременна и безопасна инфраструктура около учебните заведения.Това обяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних по време на среща със Синдиката на българските учители в града.

На събитието присъстваха Лилия Христова, председателят на синдиката Веселин Рашев, кандидатът за кмет на район "Приморски" Петя Проданова, кандидати за общински съветници, директори и учители.

"През 2013 поех ангажимент да се справим с дефицита на места в детските градини и го изпълних. Днес Варна е един от малкото големи градове, който няма такива проблеми. Продължаваме с грижите за нашите деца - строим нови детски площадки, готови сме с проекти за обновяване на учебните бази. Подписахме договор с регионалното министерство за 84 млн. лв. по ОП "Региони в растеж". Голяма част от тези средства ще бъдат насочени именно към обновяване на образователната инфраструктура във Варна", коментира Иван Портних.
По време на срещата бе направена кратка справка относно приема в детските градини. "В момента има над 200 свободни места. На път сме да разрешим въпроса с диетичното безглутеново хранене в детските градини, който е много важен за малките варненци", коментира Лилия Христова.Тя припомни, че Иван Портних е подписал колективен трудов договор в сферата на образованието, с който са извоювани социални придобивки и са защитени правата на заетите в тази сфера. Затова през 2014 г. той бе отличен с национална награда от Синдиката на българските учители - "Най-добър синдикален партньор".
Нови предложения към кандидат-кмета пък отправи местният лидер на синдиката Веселин Рашев - строителство на детски градини в най-натоварените райони на Варна; реконструкция и разширяване на съществуващите бази и подобряване на материалната база в училищата; увеличаване на средства за квалификация и преквалификация на учителите; подсигуряване на помощ в размер на една минимална работна заплата на учители, които са сключили граждански брак.

"Винаги сме отворени за социален диалог с партньорите", заяви Иван Портних. "Моята максима е, че най-добрата и дългосрочна инвестиция е инвестицията в образование, защото тя се връща с добавена стойност", допълни той.


Виж коментарите (2)

Още по темата (294):
25.02.2016 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Въглен: Ще работя за изграждането на нова детска градина в селото
25.02.2016 Във варненско село отново ще избират кмет през март
24.01.2016 Цветан Цветанов идва във Варна, ще анализира местните избори
14.12.2015 Сменят градското ръководство на АБВ заради слабите резултати на изборите
28.11.2015 ДАНС установи руска връзка в хакерската атака на ЦИК
26.11.2015 Съдът потвърди избора на Иван Портних за кмет на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).