Иван Портних: В Галата ще има нови тротоари, спортно игрище и обновено читалище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:32 / 18.10.2015
2813
Квартал Галата е включен в мащабната ни програма за възраждане на кварталите, защото е важно всеки варненец да усети промяната пред своя дом. Това заяви кандидатът за кмет на Варна Иван Портних по време на среща с хора от квартала. Заедно с него бяха кандидатът за районен кмет на Аспарухово Калина Белмезова и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

"Още следващото лято проблемът с липсата на тротоари ще бъде решен. Знаете, че възстановяването на пешеходните зони е задача, по която работим активно, защото е важно варненци да имат достъпна и удобна градска среда. Получихме тежко наследство - разбита и амортизирана инфраструктура, затова започнахме с най-неотложните ремонти на улиците, по които се движи масовия градски транспорт. За две години ремонтирахме основно 11 булеварда във Варна. Продължаваме работа със същите темпове в кварталите, решаваме задачите една по една. Проблемът с липсата на осветление по улиците ще бъде решен, а с влизане в сила на новата транспортна схема ще направим всичко възможно автобус № 17-60 да има крайна спирка до "Чакъла", както пожелахте", обърна се към хората Иван Портних. Той допълни, че вече е готов проект за изграждане на спортно игрище в Галата, което ще бъде реализирано с бързи темпове. Кандидадът за кмет на Варна пое ангажимент за съдейства за организиране на среща на хората от квартала с ръководството на "Енерго-Про", за да се търси решение на проблема токовите удари.

Галата е включена и в другите приоритети, по които ще работи екипът на Иван Портних - развитие на туризма, и възраждане и съхранение на историческата памет. За целта ще бъде проектирана и реализарана панорамна велоалея по пътя от Аспарухово до Галата, местното читалище ще бъде ремонтирано, а паметникът на Валис Левски - обновен.


Виж коментарите (2)

Още по темата (294):
25.02.2016 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Въглен: Ще работя за изграждането на нова детска градина в селото
25.02.2016 Във варненско село отново ще избират кмет през март
24.01.2016 Цветан Цветанов идва във Варна, ще анализира местните избори
14.12.2015 Сменят градското ръководство на АБВ заради слабите резултати на изборите
28.11.2015 ДАНС установи руска връзка в хакерската атака на ЦИК
26.11.2015 Съдът потвърди избора на Иван Портних за кмет на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).