Иван Портних: Започва събаряне на сгради в "Максуда“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (62)
12:08 / 05.08.2015
11736
От следващата седмица започва събарянето на къщи в ромското гето "Максуда“, това заяви кметът Иван Портних по време на заседанието на Общинския съвет, предаде репортер на Varna24.bg.

"Дойдох при вас, защото вие сте мои работодатели“, с тези думи кметът се изправи срещу недоволните варненци, окупирали сградата на общината още от сутришните часове на деня. 

С оглед на ескалиралото напрежение в залата, Портних предложи на общинските съветници да отложат гласуването на строежа на блока са социално слаби във "Възраждане“. 4000 подписа са събрани от жителите на район "Младост“ срещу строежа на сградата. 

"Всеки общински съветник да си прибере по две ромски семейства и да си ги интегрира“, се провикна варненка от залата. Костадин Костадинов от своя страна заяви, че реализацията на блока във "Възраждане“ е расистки и дискриминационен акт спрямо българските граждани. Общинската съветничка Марица Гърдева го опроверга с думите, че самият той като съветник в общината е гласувал положително за разработването на плана.


Иван Портних призова присъстващите в залата да запазят спокойствие и обеща положително решение на казуса с ПУП-а на квартал "Чайка“.

Тишината обаче не продължи дълго. Групата на ресторантьорите, присъстващи в зала "Пленарна“ също се разяри. Бизнесмените негодуват срещу отказа на общинските съветници да бъде преразгледана Наредбата за местните данъци и такси в частта, касаеща тротоарното право. Ресторантьорите чакат от две години промени и искат редуциране на таксата за тротоарно право. Друго тяхно искане е ремонтът на ларгото от площад "Севастопол“ до входа на Морската градина да стартира най-рано от 15 октомври - след края на летния сезон.



Виж коментарите (62)

Още по темата (14):
06.08.2015 Бой в зала "Пленарна" на Община Варна
06.08.2015 Превръщат в автополигон гараж на "Градски транспорт"
06.08.2015 Приеха без коментар наредбата за прокопаване във Варна
06.08.2015 Съдбата на камерите във Варна остава неясна
06.08.2015 И Росен Марков цъфна на сесията, пременен в расо
06.08.2015 Търси се инвеститор, който да налее 1 млн. лв. в Спортна зала
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).