Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних назова кой е инвеститорът, за който Благомир Коцев говори
Автор: Екип Varna24.bg 17:25 / 14.12.2023Коментари (13)24042
© ГЕРБ-Варна
Бившият кмет на Варна Иван Портних назова името на инвеститора, за който настоящия кмет Благомир Коцев бе споменал в своя публикация в социалната мрежа.

За горещата тема и за други неща, които е изрекъл Портних, публикуваме текста, получен на редакционната ни поща от пресцентъра на ГЕРБ във Варна:

Сглобката във Варна, освен че е политически абсурдна, е и в ущърб на обществения интерес. Икономически тя обслужва някои инвеститори, които чакат своите дивиденти, чакат да си избият парите, вложени в местните избори. Това каза Иван Портних, областен лидер на ГЕРБ и бивш кмет на Варна заедно с общинския съветник Юлиян Станев на брифинг в клуба на БТА, съобщиха от пресцентъра на партията в морския град. 

Той даде пример с поредния 3-ти проект за строеж, който чака разрешително  на мястото на горичка в кв. "Бриз“ - зад паметника на Българо-съветската дружба. Иван Портних вече насочи общественото внимание към проект за бетонен мастодонт на 70 дка в гора и край отводнителния канал в местността Карантината, както и на започнато строителство зад незаконната плътна ограда по пътя за Златни пясъци. "Общото между трите проекта, които са придвижвани от уволнения от мен главен архитект Виктор Бузев и които съм отказал да разпиша, е инвеститорът. Той е Ангел Дерменджиев, човекът, за който новият кмет на Промяната пише във ФБ, че се е обаждал в общината, за да му свършат работата, но отказва да го назове по име. След като му бяха отказани такъв тип проекти, Ангел Дерменджиев участва в изборите и неговата листа със "Земеделски съюз Ал. Стамболийски" събира 10 000 - колкото е разликата в полза на кандидата на Промяната на втория тур. Вярвам, че никой от вас не смята, че има 10 000 земеделци във Варна, не сте и чували за такива партийна структура“, посочи Портних. Той цитира новия кмет, който обещава дирекция АГУП в Община Варна да заработи за намаляване на административната тежест и за съкращаване на сроковете за издаване на строителни разрешителни. "Звучи чудесно, само на мен ли ми прилича на подготовка на обществеността за ударно изпълнение на предизборни ангажименти и разрешаване на спрени от мен проекти за строителство на огромни билдинги?! Тези инвеститори вероятно са убедени, че новият кмет ще им разпише документите, щом вече са започнали да продават на зелено бетонни мастодонти“, коментира Иван Портних. Според него ставаме свидетели на задкулисие, на едно огромно бързане за удовлетворяване на строителните претенции на хора, инвестирали в изборите, като Ангел Дерменджиев. "Вече съм съветван да не си създавам сам проблеми, но това няма да ни изплаши и ще продължим да показваме истината“, категоричен е Портних.

Крайно време е новият кмет да излезе с ясна и точна позиция – за строителството край Карантината, в "Бриз“, по пътя за Златните? Ще има ли коли в Морската градина? Ще обжалва ли делото за незаконните бараки на Златни пясъци? Неговият личен юрист, който стана зам.-кмет, ще продължава ли с делата на Общината за забраната за колите в Морската, ще има ли нова заповед за спиране на колите по алея Първа – нещо, с което толкова много се хвалеше. Ще започне ли работа по промяна на ОУП, както обеща? Чакаме отговори, каза Портних. Той заяви, че ще направи официално питане до новата администрация колко общински терени са продадени по време на неговото 10-годишно управление.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.12.2023 г.
0
 
 
Архитектурния облик на града зависи от гл.архитект,в случая екс арх.Бузев.Експертните съвети разрешават допускане,етажност ,параметри.Не знам слепи ли са,кварталите и не само ,където има празно място е претъпкано от нови външно еднотипни като от конвейер огромни и високи жилищни сгради,без оглед терен,без зеленина,ужасна грозотия и нефункционалност.Построени само за печалби.Същите строителни предприемачи изведнъж ей така, народа се юрна да ги избира за общински съветници.Е какво ново да очакваме,мутренска перспектива пак?
Aнонимен
на 16.12.2023 г.
0
 
 
Изведнъж вече го е грижа за Бриз! А като пусках жалби и сигнали, защо не предприе нищо! Мишка!
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
Лъже, лъже И.П.! Наслушахме се от него на лъжи!Няма срам!
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
Смятам,че ИП стана много активен след като не на власт.Защо не каже истината, защо се раздели с арх.Виктор Бузев. Цяла Варна знае. Защо нищо не се казва за причините за пропадналия път на Златни пясъци,което не е от сега.Сега всички са му виновни,без да отчита каква е неговата вина.
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
Всичко написано в коментарите е вярно! Подкрепям! Гл.арх.В.Б.е отказал за тези и други проекти и затова И.П. се саморазправи с него, като злоупотреби със служебното си положение.ДА СИ ПРИГОТВИ ПАРИ! ЩЕ СИ ПЛАТИ!
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
Още ще си кажеш Портних, явно сега се събуди и взе да проглеждаш. Така както гледаме явно зависимостите ти са били по големи :)
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
4-ири блока по 25 етажа в района на радиозавода,представяте ли си ,не по 15 етажа ,а по 25.
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
Като изчетох толкова лъжи, мога само да кажа: Юлиян Станев, бягай бързо от там
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
И аз така знам, че дънката движеше потника. А новия кмет, за месец, два успя да презастрои цяла Варна, така ли ве Потник?
Aнонимен
на 15.12.2023 г.
0
 
 
Идиот, за Дънката става въпрос
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: