Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Избират с конкурс най-добрия идеен проект за нова сграда на Карин дом
Автор: Пламена Николова 09:08 / 14.11.2019Коментари (0)2791
© Фейсбук
На 19-ти ноември от 10:30ч в Община Варна – Зала "Варна“, Фондация Карин дом ще обяви отварянето на международен архитектурен конкурс за идеен проект на нова сграда на Карин дом. Ето какво още съобщават организаторите:

В срещата очакваме да се включат представители на Община Варна. От страна на Карин дом ще се включат: Мая Донева (изпълнителен директор на Карин дом), Веселина Василева (координатор на проекта), адвокат Цвета Стоева и архитект Явор Панев (консултанти по организацията на конкурса), които ще представят визията за новата сграда и стартирането на конкурса.

Конкурсът цели да намери най-вдъхновения, иновативен и в същото време функционален и подходящ проект за нова сграда на Карин дом, която да бъде модел за услуги за деца със специални нужди и техните семейства и да включва обучителен център, чрез който този модел да се разпространява. Необходимостта от преместване на Карин дом се налага поради трудностите за развитие на дейността в сегашната сграда.

Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Целият проект е възможен благодарение на Община Варна, която предостави парцел, и на датските Фондации Велукс, които финансират строителството на новата сграда. Парцелът е с площ 2450 м2, разположен в разширената централна част на Варна в непосредствена близост до идеалния център на града - между улиците “Дойран" и “Кирил Шиваров"

С новата сграда и прилежащото дворно пространство Карин дом цели да създаде среда за ранно детско развитие, която да подкрепя деца и семейства; да предостави комплексни услуги за деца със специални нужди и техните семейства, които да развиват потенциала на децата и подпомагат тяхното успешно приобщаване в детска градина, училище и общество; да създаде пространство за учене за деца, родители, студенти и специалисти, като споделя своите добри практики; да е център за обмен на знания и изследователска дейност с университети и доставчици на услуги от страната и чужбина; да е място за събития и кампании, които да носят духа на добротворчество и толерантност.

В конкурса могат да участват български и чуждестранни лица или техни обединения с архитектурна проектантска правоспособност в съответната държава на регистрация. Повече информация за конкурса за проектиране на новата сграда на Карин дом очаквайте на специално създадената за целта страница: https://competition.karindom.org, както и на www.karindom.org.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: