Избраха ръководствата и съставите на комисиите към ОбС-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 07.12.2023
1494
Общинският съвет във Варна избра ръководствата и съставите на постоянните, временните и специализираните комисии. 

Начело на комисията по финанси и бюджет застава Николай Стефанов от "ПП-ДБ“. Неговият съпартиец Йордан Кателиев ще ръководи комисията по собственост и стопанство, съобщават от Община Варна. 

За председател на комисията по архитектура и градоустройство беше избран Иво Балчев от "Алтернативата“. Колегата му Георги Кулински от същата група поема транспортната комисия.

Съветниците от БСП Зорница Василева и Димитър Чутурков ще оглавят съответно комисиите по социални дейности и жилищна политика и по култура и духовно развитие.

Местният парламент реши Мария Тодорова от "Левицата!“ да ръководи здравната комисия, а Галина Иванчева от "Възраждане“ да поеме комисията "Туризъм, търговия и рекламна дейност“.

Начело на комисията по "Европейски въпроси и международно сътрудничество“ застава Ивайло Костадинов от "Има такъв народ“. Владислав Бакалов от "Алтернативата“ беше избран за председател на комисията по наука и образование.

Георги Георгиев от "Възраждане“ ще оглави "Младежки дейности и спорт“. Неговите съпартийци Дилян Григоров и Николай Костадинов ще ръководят съответно ПК "Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“ и ВрК "Структури и общинска администрация.

Михаил Луков и Евгений Йосифов от "ПП-ДБ“ ще председателстват комисиите за противодействие на корупцията и за опазване и възпроизводство на околната среда. Начело на Наблюдателната комисия ще застане Светослав Йорданов от "Възраждане“.

Председатели на ПК "Благоустройство и комунални дейности", ВрК "Правна“ и ВрК "Изработване на проект за Правилник за организацията и дейността  на Общински съвет – Варна" не бяха избрани поради липсата на номинации.

 

В ръководствата на комисиите не участват представители на групите "Експертен център“, "Български гласъ“ и ГЕРБ. Преди гласуванията от ГЕРБ обявиха, че макар да разполагат с експерти в много области, няма да правят номинации в ръководствата на комисии и ще оставят на новосформираното мнозинство да поеме отговорност за тях. От другите две групи също не издигнаха свои кандидати.

Виж коментарите (0)

Още по темата (38):
16.05.2024 Решиха: Тези варненци ще пътуват безплатно в градския транспорт на Варна
08.05.2024 Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: Това не може да продължава повече
25.04.2024 Важно! Такситата във Варна с нови цени
25.04.2024 Внимание: Нови правила във Варна и солени глоби за хората, които не ги
спазват
25.04.2024 Ремонтират училище, две градини и общежитие във Варна за 11,5 млн. лева
25.04.2024 Чисто нова детска градина за 100 деца отваря във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).