Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Изчезналото момиче не искало да се прибере, намерило си работа в София
Автор: Екип Varna24.bg 14:43 / 27.02.2012Коментари (5)5377
© Varna24.bg
Във връзка с информация за "поредното безследно изчезнало момиче" ОД МВР - Варна, уточнява:

На 24.02.2012 г. в РУП - Девня, постъпва информация от 43-годишна жена, живуща в Повеляново, че не може да намери адреса на който пребивава 22-годишната й дъщеря.
В беседа с оперативен работник става ясно, че по-рано през деня майката се е чула с дъщеря си, която отказала да й каже къде живее. Молбата на майката била МВР да издири адреса, за да прати някой да види щерка й.

При беседата жената категорично е отрекла дъщеря й да е била уплашена, да е търсила помощ или по какъвто и да е начин да е намекнала, че е в беда. Напротив, младата жена споделила със семейството си, че си е намерила работа в София и не желае да остане вкъщи.

Преди това същата работела в мебелен цех във Варна, но в края на 2011 г. била съкратена.

Разговорът между служителя на вътрешното министерство и майката е приключил с уговорката, че ако ситуацията се промени, жената своевременно ще информира полицията.

На този етап според българското и европейско законодателство всеки пълнолетен гражданин има свобода на придвижване и местоживеене. Решението дали да се сподели адреса и начина на живот е лично.

В Закона за МВР ясно са фиксирани правата и задълженията на служителите, които не включват дейности характерни за частни детективски агенции.

Освен гореизброеното в НК изрично е указано, че всеки, които подава неистинска, лъжовна информация на длъжностно лице носи наказателна отговорност.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така е,но не мисля че като си на 18 можеш да прецениш кое е най-добре за теб .То точно в тези години се правят най-големите грешки ..."аз съм пълнолетна и аз управлявам живота си хах не съм длъжна да уведомявам ,който и да е за постъпките си "... и какво ?След като се случи нещо дори и родителите няма да разберат ....всичко може да се случи ,в тази възраст децата са доста наивни и действат пребързано без да се замислят за последиците като си мислят че това ,което са решили на момента е най-добре за тях .Това е лично мое мнение не е казано някой да се съгласява с мен ,но за мен така стоят нещата.
0
 
 
можеше поне да се обади на родителите си че заминава,защо да я издирват?Като не и харесва да върви.Мисля че децата щом навършат 18 трябва да са свободни да вървят където поискат.
0
 
 
Медко не съм съгласна с теб...мисля че поне от едно уважение най-малко към родителите си ,които толкова се тревожат за нея би могла да каже се намира ,защото всичко може да се случи а родителите дори няма да разберат ...за това става дума,а не дали са се карали или нещо такова аз не мисля че това е причина да не уведомиш родители си за да бъдат спокойно,а тя вече каквото иска това да прави...никoй не може да я спре след като е пълнолетна :)
0
 
 
ами ако често се кара с родителите си както повечето от нас млади хора мн ясно че ше иска да се махме и да не я знаят къде е при бол6иството от младежите е така...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Енергийна криза
Европейски избори 2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (422) 14%
Добре, но можеше и по-добре (407) 13%
Не се справи (586) 19%
Пълна трагедия (1623) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: