Изчистиха калта, свлякла се около новата пътна рампа към АМ "Хемус", предстои укрепване и озеленяване на ската

Автор: Пламена Николова
Коментари (8)
13:48 / 04.04.2021
7357
Фирмата изпълнител на новата свързваща пътна рампа от бул. "Атанас Москов" към АМ "Хемус" е взела незабавни мерки за почистване и обезопасяване на участъка, в който се е свлякла кална маса зарази проливните дъждове. Това съобщи за Varna24.bg Николай Пашов, изпълнителен директор на фирма "Хидрострой".

"От проливните дъждове снощи и днес се е свлякла земна маса зад подпорната стена, която е паднала на тротоара и една част на платното, което води към рампата. Калната маса е събрана, почистена, извозена и пътното платно ще бъде измито от калта и до половин час всичко ще е нормално. Трябва да подчертаем, че на обекта е приключила само пътната част. Остава да се изпълняват допълнителни работи по укрепване и озеленяване, които ще бъдат изпълнени. Има предвидени мерки за обезопасяване чрез допълнителната работа по вертикалната планировка и озеленяването, които да гарантират устойчивостта на ската. 

Всичко до момента е изпълнено съгласно нормите и не смятам, че платното е тясно или тротоара широк. Трябва да се шофира съобразно допустимите норми на правилника за движение по пътищата и няма да има проблеми. 

Смятам, че тази връзка с магистралата е много полезна, освен това подсигурява и слизането към града от обектите, които са в началото на АМ "Хемус", трафикът ще бъде сериозно облекчен", коментира за медията ни Николай Пашов.

Снимка от камион с ремарке, който е затруднен при изкачването на рампата, се появи в групата Виждам те КАТ-ВАРНА.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).