Изгониха старите търговци от храма на културата във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (18)
13:41 / 15.03.2012
6101
Всички временни търговски обекти в и около Фестивални комплекс в морската столица са премахнати. От години коридорите и пространството около ФК бяха запълнени с бараки и сергии под наем. Новото ръководство е прекратило договорите с търговците. Днес падна и последния обект кафето пред комплекса. Националният дворец на културата е отпуснал средства за ремонт на своя клон във Варна - Фестивалния и конгресен център /ФКЦ/, съобщи новият директор на дружеството в крайморския град Тошко Гяуров.

По думите му предвидената сума за обновяване на сградата на ФКЦ е около 150 хиляди лева. НДК осигурява част от парите, а останалите са от собствени приходи. Гяуров не коментира дали ФКЦ ще връща средствата на НДК. Търговските площи в комплекса ще бъдат отдадени на нови наематели, допълни Гяуров. Според него управата на дружеството ще води директни преговори с потенциалните наематели и няма да обявява конкурси или търгове.

Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).