Изграждането на нов затвор край Девня няма да е в близкото бъдеще

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:31 / 17.02.2017
1761
Засега няма изгледи изграждането на нов затвор край Девня да бъде реализирано скоро. Това подсказа главният директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) Гергана Георгиева при вчерашното си посещение във Варна, съобщава Дарик.

"Има такава концепция, която е била в миналото, но може би ще продължим занапред. Към момента гледаме реалността", каза шефът на затворите. По думите й не може да се даде категоричен отговор за затвора в Девня.

"Към настоящия момент виждате, че се опитваме да покрием европейските стандарти", отбеляза Георгиева при откриването на обновения Варненски затвор.

За изграждането на нов затвор във Варненско се говори от десетина години. Бе намерен подходящ терен от около 200 декара в землището на Девня. Стигна се и до иницииране на процедура за предоставянето му за безвъзмездно ползване на Министерство на правосъдието. Повод да се помисли за нов затвор бе сериозният проблем с пренаселеността в местата за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода, което бе обект и на критики от страна на европейските институции.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).