Изграждат дамба между Бяла и Обзор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 21.10.2021
1309
Дамба, подобна на тази в Балчик, ще бъде изградена между Бяла и Обзор, съобщава Дарик. Това предвижда  проект на МРРБ за брегоукрепване на близо двукилометровия участък. 

Първоначалното задание за брегоукрепването на зоната южно от пристанището е изработено още през 1986 година, но не се е стигнало до неговото реализиране, сподели кметът на Бяла инж. Пеньо Ненов. 

Същинската работа по един от най-дългоочакваните и ключови проекти за развитието на малката морска община започна миналата година.Проектът бе актуализиран и осъвременен, тъй като от неговото създаване са минали повече от 30 години. 

Проектът ще бъде реализиран в рамките на 3 етапа. За първите два от тях МРРБ са заделили 11 милиона лева. 

Предвижда се да бъдат изградени около 700 метра от дамбата, заедно с втора буна на рибарското пристанище, което е най-голямото между Варна и Бургас. Там са регистрирани над 220 лодки и рибари, които практикуват и си изкарват прехраната с този вид дейност, посочи кметът на Бяла.

Цялостната реализацията на проекта за дамбата ще се отрази изключително благоприятно на икономиката както на Бяла, така и на Обзор. Ще се подобрят доста средата на живот и туризма, ще се създадат и нови работни места.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).