Изграждат нови улици с тротоари около Телевизионната кула във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:40 / 11.07.2017
2227
План за улична регулация на селищно образувание "Телевизионна кула" одобри на днешното си заседание Постоянната комисия по архитектура към Общински съвет - Варна. Той предвижда изграждане на улици и тротоари, както и на две автобусни спирки и обръщач за градския транспорт. Това каза гл. архитект на Варна арх. Виктор Бузев като уточни, че след направения обход и анализ, в района е останал само един общински имот, който ще се използва за изграждане на техническа инфраструктура. И докато електроснабдяване има, проблемът водоподаването остава. 

Повечето хора там са със собствени водоизточници - кладенци. Новият план, който трябва да бъде гласуван на следващото заседание на Общински съвет, предвижда изграждането на пътна връзка между района на телевизионната кула и село Каменар. Но това ще стане в по-далечното бъдеще, допълни Бузев.

Съветниците одобриха нов ПУП - ПРЗ за промишлена зона на ул. "Девня", която е част от плана за развитие на Варна. Гласувано и придвижено за разглеждане от сесия на местния парламент е и решение за изграждане на мобилна мрежа на един от операторите в с. Звездица.


Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).