Изкоп наводни къща в Западна промишлена зона във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:41 / 15.03.2017
923
Част от къща на варненската улица "Райко Даскалов" е наводнена от последните дъждове, съобщава БНТ. Според живеещите в къщата причината е изкоп, направен от електроразпределителното дружество в града.

Преди десет дни екип започва изкопни дейности по улица "Райко Даскалов" във Варна. Една от сградите, покрай които минава ровът, е домът на Павлина Павлова. Проливните дъждове от последните няколко дни са напълнили рова с вода.

Ето какво споделя Павлина: "Започна да ми пада мазилката, тука са ми и основите, напълни ми се и шахтата. Всичко ми беше пълно и в кухнята, но снощи аз виках гражданска защита и ми изпомпиха. И пак се напълни."

Жената е успяла да подсуши наводнените места, но се опасява, че изкопът няма да бъде запълнен качествено и водата ще нахлува в дома ѝ при всеки дъжд.

"Шефът, главният, каза, че точно това, те и работниците и този главният, който е с очилата, каза, че това трябвало да се сложи. Е, как ще сложиш мокра кал пак обратно.", коментира Павлина.

Тя настоява къщата да бъде укрепена. 

"Да, да ми я укрепят, защото от всичко това ми поддава стената, това искам."

Според строителния екип, повод за притеснение няма. Изкопът е направен на 60 сантиметра от дома на Павлина, според изискванията.

Васил Севданов, отговорник по проекта коментира: "Това, което го виждате тук, няма никакво свлачище. От дъжда се е напълнил ровът, той и надолу е пълен, не само тука. Дъжд има - пълни се, но това дето го видяхте, то е тяхната тръба там, запълнено с пясък, пропаднало малко. Ще го напълним, ще го трамбоваме и ще го възстановим."

Работата по улица "Райко Даскалов" трябва да приключи до 22 март.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).