Изложба "Зимен Китай" представят във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:05 / 30.01.2017
3679
Изложба "Зимен Китай" ще бъде представена във Варна в периода 4-11 февруари. Тя е част от проект, дело на Институт Конфуций при Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" и Център "Иновации и Развитие" при Икономическия Университет Варна. Проектът е част от кампанията свързана с избирането на Пекин за домакин на зимните олимпийски игри през 2022 година. Целта е до началото на спортното събитие, да се разширят класическите представи на света за Китай и да се обогатят в зимни краски - сняг, лед и студ.

Автор на проекта е Велин Пасков. Фото-изложбата "Зимен Китай" включва 30 фотографии. Тя ще бъде представена в Гранд мол Варна. При откриването, паралелно с нея, ще има уроци по калиграфия, курс по Тай Чи, китайски занаяти и изкуства. Тези изяви се провеждат в седмицата на Китайската Нова Година - 28.01.2017.

Фотоизложбата представя най-северния и студен китайски град - Харбин. Намиращ се от двете страни на река Сунхуа, той е домакин на най-големите зимни фестивали на ледените и снежни скулптури в света. Както и част от зимното лице на Пекин - домакина на зимните олимпийски игри през 2022 година

Фотографиите в изложбата са дело на Велин Пасков и на Мария Паскова. Те са заснети при изключително ниски температури. Дневните температури не надвишават минус 15 градуса, а нощните с лекота падат под минус 30 градуса.

Откриването на изложбата е на 4 февруари от 16 часа на ниво 2 в мола. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).