Изложба-базар в подкрепа на пеперудените деца във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:37 / 22.11.2017
1501
Днес от 18 ч. в Арт салон на Радио Варна ще има изложба-базар в подкрепа на "пеперудените" ни деца.
Творчески работилници, ателиета на открито, демонстрации и няколко изложби са част от събитията, които се случиха в Арт салона на Радио Варна през годините. Детската школа за приложни изкуства на Ива Пенчева работи предимно с рисувана коприна, а създадените творби са ефирни и нежни; платната искрят от светлина и ярки багри. Весел карнавал, възрожденски къщи, морски сцени и още много теми са претворили децата от четирите града, през които е минала детската асамблея. В новата изложбата са включени пана от последните две години, изработени от децата на Габрово, Варна, Севлиево и Трявна. Голяма част от творбите ще могат да се откупят. Каузата, зад която застават малките художници и Ива Пенчева е тази на "пеперудените" деца на България.

Заповядайте на изложбата-базар! Събраните средства ще бъдат предоставени на Сдружение "Дебра България" - пациентска организация, защитаваща интересите и правата на хората с Булозна епидермолиза. Все още това е нелечимо заболяване, но страдащите от него, могат да бъдат подпомогнати да живеят по-пълноценно.

Събитието е част от проекта в подкрепа на талантливи деца и младежи "Криле за начало".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).