Изложба на входа на Морската показва "слънчевите" деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:35 / 17.08.2016
892
Фотоизложбата "47 Усмивки" ще бъде открита в 18,00 часа на входа на Морската градина във Варна. Изложбата се прави за втора поредна година, като ще продължи продължи 30 дни, предаде Дарик.

"47 Усмивки" е фотопроект на Сдружение на родители на деца със Синдром на Даун и е реализиран благодарение на безвъзмездното участие на фотографи от цяла България, които с голямо желание, с вложена положителна емоция и професионализъм запечатаха лицата на деца, тинейджъри и възрастни със Синдром на Даун.

Резултатът е впечатляващ - 350 прекрасни слънчеви уловени мигове пред обектива на 48 забележителни ентусиасти с фотоапарат или нашите нови истински приятели, които не броят хромозоми, обясняват организаторите.

"Фотопроектът "47 Усмивки" има за цел да покаже красотата и усмихнатите лица на хората със синдром на Даун. Те притежават една хромозома в повече - 47, от където идва и изборът за числото, а усмивката е характерна за тях, затова и всички ги наричаме "слънчеви". Синдромът на Даун не е присъда и хората с тази диагноза могат да се развиват, да са щастливи, да постигат прекрасни резултати, ако им бъде даден шанс за това. Чрез изложбата целим за втора поредна година да информираме обществото и да го запознаем с хората със Синдром на Даун и техните усмивки, тъй като това е тема табу в България, а годишно се раждат близо 100 деца в страната ни със Синдром на Даун.

Целта на събитието не е да събираме средства. Вземете единствено Вашето настроение и усмивки, за да опознаете слънчевите хора със Синдром на Даун и се насладете и на концерта, подготвен за всички вас, с водещ Теди Карапачова", пише още в поканата.

В събитието на входа на Морската градина ще се включат Деси Добрева, Жана Бергендорф, Маги Джанаварова, фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне", The Center, Вокална формация "Бънджи сингърс" и Катерина Шабаркова от "Огледало".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).