Изложбата на "Откритие 2015" представя взаимоотношенията между човека и природата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:30 / 12.05.2015
1700
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Изложбата е събитие от съпътстващата програма на Международния музикален фестивал "Откритие". Присъединявайки се към темата авторката Надя Антова представя в самостоятелна изложба, в която експонира сюжети, решения на художествени задачи и експерименти в изразните средства, които налага като своя стилистика.
Скулптурите са изработени от траен материал бронз, експонирани върху постаменти, изработени и полирани от черен гранит и мрамор.

Пластиките принадлежат към жанра на камерната, бутикова скулптура в стила на повествователното изкуство или пластичния разказ. Поставените теми са свързани с природни аномалии и анатомични особености, понякога граничещи с абсурда. От там са изведени и преднамерените несъответствия във вътрешните обеми на художественото произведение. Взаимоотношенията между човек и природа са вплетени в мащаб с логично невъзможна визия. Заглавията на скулптурите са своеобразно обобщение, резултат и точка на разработената тема.

Рисунките - основния мотив в тях е психологическия подход към портрета и голото тяло. Вариативността на графичните техники съответства максимално на всяка тема.
"Представям моите търсения и открития както в ефирността и лекотата на ескиза, така и в задълбочения поглед към портретната рисунка и класическия графичен етюд" - споделя авторката.

Надежда Антова е на 35 години. Завършила е специалност "Изящни изкуства" в Националното училище по изкуства "Добри Христов" - Варна. Художник е на два учебни филма, има опит в сценографията и сценичния грим. На 15 декември 2010 г. открива първата си самостоятелна изложба - скулптура в Градска художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна, на която представя 17 свои скулптури от бронз, стъкло, керамика и полускъпоценни камъни. От 2010 г. е преподавател по скулптура в Национално училище по изкуствата "Добри Христов"- Варна.

Изложбата на "Откритие 2015", която ще представи творбите на Надя Антова, ще бъде открита на 14 май /четвъртък/, 18.00 галерия "Актив Арт", Варна, ул. Дунав 5.


Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
30.08.2022 Чикс и Джани Валино: "Откритие" е една най-големите възможности за певци, композитори и автори от цял ​​свят!
27.07.2022 Ивелина Балчева: Фестивалът "Откритие" откриваше музикални "открития" преди големите формати
28.06.2022 Китаристът на Б.Т.Р. "искрено и лично" за ММФ "Откритие"
23.06.2022 Популярна певица от Киргизстан със светъл спомен от Варна
21.06.2022 "Откритие" продължава да открива нови пътища към своята публика
26.05.2022 Александрина Симеон: Музиката свързва хората, дава им нови идеи и импулси!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).