Изписаха малката Изабела, която пострада жестоко в джакузи! Майката: Много съм щастлива

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
11:02 / 21.03.2017
7974
4-годишната Изабела, която пострада жестоко в джакузито на хотел "Адмирал" в комплекс "Златни пясъци" бе изписана днес, съобщиха за Varna24.bg от пресцентъра на болница "Св. Анна". 

На момиченцето е направена втора операция, която няма да е последна. Тепърва детето ще се възстановява от тежката травма. 

Майката на Изабела, Никол, коментира за Varna24.bg, че е много щастлива от факта, че детето и ще се прибере у дома. Тя сподели, че дъщеричката й е все по-добре, движи се, говори и се храни нормално. Майката изрази огромната си благодарност към лекарите, спасили живота на дъщеря й. Тя допълни, че на този етап не са обмисляли дали ще заведат съдебно дело срещу хотела, в който пострада 4-годишното дете и най-важното на този етап е момиченцето да се оправи. 

Припомняме, че детето беше прието на 25 февруари в МБАЛ "Св. Анна" с жестоки поражения и дълго време медиците не даваха надежда дали ще оцелее. Ето какво споделиха тогава лекарите, които се погрижиха за Изабела:

"Приехме детето, в 16.10 часа започнахме операция. От екипа на Спешна помощ разбрахме, че е засмукано от помпа на някакво джакузи. Момиченцето беше с ужасно изглеждаща травма, доста драматична картинка...Тънките черва на детето излизаха през ануса. Тези черва под много голямо отрицателно налягане са разкъсали правото черво и са излезли. Голяма част от тънките черва са откъснати от хранещите си съдове. Травмата е животозастрашаваща", сподели д-р Румен Христов, началник на детска хирургия в болницата, който е извършил операцията.

Още тогава той обясни, че ако детето оцелее, му предстоят още редица операции.

"На този етап ние се борим за живота й и може да се наложи да бъде поне още веднъж оперирана, за да ревизираме коремния орган, а е възможно и да не се наложи. Когато детето, дай Боже оцелее, тогава ще се наложи да се направят поне още две възстановителни операции на тези сериозни увреждания.", допълни д-р Христов.

Междувременно прокуратурата разпореди разследване в хотела, за да се изясни кой носи вина за трагичния инцидент.


Виж коментарите (3)

Още по темата (19):
18.12.2017 Още не е готова техническата експертиза за джакузито, засмукало малката
Изабела
17.07.2017 Много добри новини за засмуканата от джакузи Изабела
30.05.2017 3 експертизи са готови за джакузито, засмукало Изабела! Майката: Тя е добре, щастлива е
13.04.2017 Таткото на пострадалата 4-годишна Изабела: Ще потулят инцидента с джакузито
06.03.2017 Все още няма обвинен за инцидента с пострадалата Изабела
05.03.2017 Изабела е извън реанимация, детето се движи и храни
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).