Изправят пред съда скитник от Варна, обрал мъж на улицата

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
17:29 / 20.07.2022
2492
Окръжна  прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен мъж, който при условията на опасен рецидив отнел портфейла на нищо не подозиращ гражданин с намерението противозаконно да го присвои, употребявайки за това сила. Мъжът ще бъде съден за извършеното от него престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК и, ако бъде признат за виновен, може да получи наказание "лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

М.Г. водел скитнически начин на живот. На 23 февруари 2022 година той излязъл от затвора, където търпял ефективно наказание за предходно извършено престъпление, и се върнал отново на улицата.

Няколко дни по-късно, на 26 февруари, след като многократно посетил денонощен магазин за хранителни стоки, около 03:00 часа той забелязал клиент на търговския обект. Мъжът пазарувал, заплатил сметката си, сложил портфейла си в торбата с покупки и излязъл на улицата. М.Г. го последвал. Заговорил го и дори го помолил да му извика такси, като така отвлякъл вниманието му. Използвайки този момент, обвиняемият издърпал торбата от ръцете на мъжа и побягнал. След като преровил торбата, 28-годишният мъж взел само парите от портфейла – 190 лева, и изхвърлил всичко останало.

 Ден след извършване на престъплението М.Г. бил установен и задържан от органите на МВР. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).