Калфин: Долни чифлик е пример за добро партньорство на общините с държавата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:04 / 13.07.2015
1124
Долни чифлик е пример за доброто партньорство на общините с държавата, обяви по време на посещението си в града вицепремирът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Общината е реализирала значими проекти и е осигурила финансирането им по европейските програми, държавата от своя страна пък обезпечава финансов ресурс от бюджета за делегирани държавни дейности по тях след изтичане на срока на финансиране по европрограмите. Така общината осигурява качествени социални услуги за населението, нови работни места и помага на държавата да решава проблема с хората в неравностойно положение и особено на децата с умствена изостаналост и физически увреждания, обясни вицепремиерът Ивайло Калфин. Той благодари на кмета Борислав Натов и неговия екип за положените усилия и постигнатите успехи в общината в социалната област.

"До края на годината старите домове за деца с умствена изостаналост ще останат в историята", обяви Ивайло Калфин. С кмета Борислав Натов той преряза лентата на новия Център за настаняване от семеен тип. Вицепремиерът посочи, че с изграждането на подобни центрове в цялата страна ще се предоставят услуги за цялостно обгрижване на децата с умствена изостаналост. Така в тях ще се изграждат умения за независим живот, социална адаптация, справяне с обичайни житейски ситуации, както и подкрепа за развитие на потенциала им. 

Според Калфин една от главните цели на подобни центрове е да се преодолеят затвореността на институциите и ограничените възможности за интеграция на децата в тях. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).