Камарата на частните съдебни изпълнители организира Ден на отворените врати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:26 / 09.04.2014
807
На 16 април, по случай Деня на конституцията и професионалния празник на българските юристи, Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) организира "Ден на отворени врати", в който частни съдебни изпълнители ще отговарят безвъзмездно на въпроси на граждани по въпроси на съдебното изпълнение. Инициативата ще се проведе едновременно в седем града - Бургас, Варна, Габрово, Пловдив, Русе, Стара Загора и София.

"Денят на отворените врати" е част от информационната кампания на КЧСИ, чиято цел е да помогне на гражданите с отговори на техни въпроси и с професионални съвети в рамките на правомощията на частните съдебни изпълнители.

Масово е непознаването на законовите принципи, по които функционира частното съдебно изпълнение у нас, сочи досегашната практика на Камарата. И длъжници, и взискатели не познават в детайли правата си, което е в сериозен ущърб и на двете страни. Със своята кампания КЧСИ цели да повиши информираността на гражданите, да разясни правата им и да действа превантивно, като ги предпази от потенциални грешки, поради незнание.

Освен в "Деня на отворените врати", за отговори на конкретни свои въпроси гражданите могат да се свържат с Камарата на частните съдебни изпълнители чрез интернет-страницата й - www.bcpea.org. В секция "Често задавани въпроси" сме дали отговор и публичност на най-често срещаните въпроси от страните в изпълнителния процес, които разсейват заблуди, митове и спекулации, свързани с работата на ЧСИ.

"Денят на отворени врати" на Камарата гр. Варна ще се проведе на 16 април 2014 г., от 9.30ч. до 17.00ч., паралелно в канторите на ЧСИ Даниела Петрова - Янкова, на адрес: Гр. Варна, ул. "Ангел Кънчев" No19, ет.3, ап.1 и ЧСИ Надежда Денчева Георгиева, на адрес: Гр. Варна, ул. "Драган Цанков" No14, ет.1, ап.3

За контакти и предварително записване: тел. 052 - 645900 - ЧСИ Даниела Петрова - Янкова; тел. 052 - 616900 - ЧСИ Надежда Денчева Георгиева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).