Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кампания в подкрепа на "пеперудените" деца във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:32 / 11.07.2014Коментари (0)550
©
Стотици пеперуди накацаха по дърветата, изпълниха шатрите и нашариха асфалта в Детския кът във варненската Морска градина. Детското забавление сложи началото на кампания в подкрепа на "пеперудените" деца. Истинско състезание имаше между възпитаниците на детска академия "Векторче", учебен център "Материка" и детски център "Игралница-занималница" - кой ще направи повече пеперуди преди партито и кой ще измисли най-интересната "пеперудена" игра в Детския кът.

Без конкуренция остана най-голямата пеперуда - подарък от магазина за художнически материали "Слънчоглед". Специални гости бяха и хората от социален център"Чайка", който дойдоха да се порадват на пеперудите. Пъстрата украса остава в Детския кът докато времето го позволи - за радост на децата и за да напомня за кампанията на Работилница за мечти РАЗ ДВА ТРИ повече хора да научат за булозната епидермолиза.

В България има регистрирани около сто случая, децата с това рядко генетично заболяване са осем. Наричат ги "пеперудени", защото кожата им е изключително крехка и ранима. Невена Димитрова е майка на едно от "пеперудените" деца - едногодишния Стоил. Тя приема допълнителния товар от публичност като възможност: "Ако всички родители с такива деца бяха мълчали, нямаше да ги има и малкото възможности, които съществуват сега", казва тя.

Благодарение на родителския и обществен натиск, упражняван няколко години, от началото на този месец Здравната каса вече поема незалепващите превръзки на болните. Остават обаче лекарствата, с които се подобрява здравето на болните, а липсата на достатъчно информация е също толкова голям и сериозен проблем, колкото и трудното и скъпо поддържане на децата с такава диагноза, сочи личният опит на Невена Димитрова. Затова тя подкрепи инициативата, която обяснява, че децата с "пеперудена" кожа са като останалите - умни, любопитни и с право на щастие. Информационната кампания в тяхна подкрепа на Работилницата за мечти РАЗ ДВА ТРИ ще продължи - на трети август изненада очаква тези, които следобед ще са някъде край "Хепи" на Севастопол, ще има и изложба в галерия Le Papillon. Част от цената на билетите за спектакъла "Всички можем да летим" ще подкрепи каузата и финансово. Представлението на балет "Арт денс" с хореограф Нина Козина ще се играе на 3 ноември във Фестивалния и конгресен център, за премиерата ще гостува и Мадлен Алгафари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: