Кандидат-кмет: Случващото се в Катуница е абсолютно недопустимо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:07 / 26.09.2011
2030
Случващото се в Катуница е абсолютно недопустимо. Това съобщи днес във Варна кандидатът за кмет на коалиция "Варна утре" Костадин Костадинов. По думите му се очертава възникването на етническа война с мълчаливото съдействие или бездействие на държавата.

Костадинов заяви, че трябва незабавно да се поиска оставката на главния секретар на МВР Калин Георгиев, който коментира, че при инцидента не са били допуснати жертви. Георгиев обясни, че човешкият живот е висша ценност за полицията, но вече факт са две български жертви. Според кандидата за кмет на морската столица за случилото се в Катуница не би трябвало да се говори за един убиец, тъй като в буса са били повече хора и никой не е попречил на инцидента.

"Кирил Рашков заплашва, че ако някой му посегне, ще му отреже главата. На много места това, което се случи в Катуница може да се повтори, но срещу нас", изтъкна Костадинов. "Това ще доведе до гражданска война, защото няма да можем да овладеем случващото се без да бъдат взети мерки за прилагане на закона". Според Костадинов всички, които не спазват закона трябва да бъдат подведени под наказателна отговорност.

Вчера кандидатът за кмет Костадин Костадинов лично е бил пред полицията във Варна, заради задържаните 17 младежи и един журналист. По думите му при спонтанния мирен протест в памет на загиналия младеж в пловдивското село Катуница полицията е задържала невинни младежи. Сред тях са били непълнолетни момчета и момичета, които просто са присъствали на протеста и не са в състояние да причинят побои.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (68):
12.11.2022 Почитат Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
02.04.2021 Полагат Цар Киро в гробница, вижте какво се случва в момента пред дома
му
02.04.2021 Цар Киро е мъртъв!
02.11.2020 Синът на Цар Киро спасява трона, плаща си парното
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).