Капитан Матеев: Вземаха от заплатата ми пари за бедните сомалийски деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:59 / 27.05.2009
849
Преди години от заплатата на капитана на „Маласпина Касъл" удържали около 5%, които отивали за бедните сомалийски деца. "Това е най-лошата инвестиция, която съм направил в живота си", сподели в интервю капитанът-герой Дарин Матеев. „Със сигурност някое от онези деца ме държеше на прицел в дните на пленничество", каза още той.

Дарин Матеев се прибра при семейството си във Варна преди ден. С неговото завръщане сагата около пленения от сомалийски пирати кораб приключи. Плаването обаче не е затворена книга за Матеев. Той е готов да се качи отново на борда на някой кораб още през септември, стига да го поискат.

Проблемът с пиратството може да бъде решен, според него. Моряци обаче стават само хора от бедни държави, които нямат власт да се справят, казва той. Дарин Матеев дори има сериозни подозрения, че някой има интерес пиратите да продължават да вилнеят в Аденския залив. Но, ако се наложи, отново би минал оттам.

За спомен от 33-те дена пленничество капитанът си е донесъл двайсетина гилзи. Раздава ги на хората, на които е разчитал и които са помагали. Гилзи от стотиците патрони, изстреляни над главите на екипажа на „Маласпина Касъл".

Капитан Дарин Матеев е жизнен, усмихнат и харизматичен човек, който е сигурен, че треперенето на ръцете му ще спре скоро. И лошото ще бъде забравено.

Капитанът изказа огромната си благодарност към фирмата собственик на кораба, откъдето са направили всичко възможно да ги освободят от сомалийците.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (46):
11.05.2010 Пирати отвлякоха български танкер с 15 души екипаж
08.05.2010 Моряците от кораба “Сейнт Джеймс парк” гладуват
06.05.2010 Отписа ли Зодиак 13-те пленени български моряци?
06.05.2010 Пленените моряци на кораба „Сейнт Джеймс Парк” на ръба на оцеляването
11.07.2009 Моряк от отвлечения кораб е в Психиатрията
03.06.2009 Четирима от "Маласпина Касъл" скочиха за по-големи обезщетения
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).