Карин дом обединява специалисти по ранна интервенция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:33 / 09.03.2012
1111
На 12.03.2012 г. доц. Христо Бозов - заместник кмет на община Варна, ще открие заключителната конференция, организирана от фондация Карин дом по проект "Развитие на услугата ранна интервенция за деца със специални нужди в местните общности". Срещата с журналистите ще се проведе в сградата на фондацията.

Специалисти от десет неправителствени организации от градовете Добрич, Търговище, Русе, Бяла Слатина, Айтос, Стара Загора и Пловдив ще представят своя опит в ранната интервенция и ще дискутират бъдещото развитие на тази услуга. В дискусията ще участват и представители на съответните общини, както и изпълнителният директор на фондация Лале - г-жа Мария Петкова.

В рамките на проекта, осъществяван с финансовата подкрепа на фондация "Лале" и фондация "Оук", фондация Карин дом оказа подкрепа за развиване на услугата Ранна интервенция на тези неправителствени организации чрез обучения, супервизии, предоставяне на експертна помощ и дейности по популяризиране.

Ранната интервенция се отнася за деца в малка възраст, които имат увреждане или са в риск от развитие на увреждане, или имат друга специална нужда, която влияе на развитието им. Ранната интервенция осигурява услуги на тези деца и техните семейства с цел намаляване на ефектите от увреждащото състояние. Тя се стреми да повлияе на съществуващите проблеми в развитието, както и да предотврати появата на нови.

В 9:30 ч. започва регистрация на участниците в конференцията, а началото й е от 10 ч.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).