Кирил Йорданов: Да, ще участвам в изборите!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (37)
10:56 / 30.06.2011
10580
"Да, ще участвам в изборите на 23 октомври", категоричен беше тази сутрин кметът Кирил Йорданов. Той уточни обаче, че формулата, по която ще се кандидатира за четвърти мандат, ще се изясни в следващите дни или седмици. Дали ще бъде издигнат от ГЕРБ или ще се яви като независим Кирил Йорданов ще обяви след приключване на всички преговори. Градоначалникът посочи, че лично той няма условия към ГЕРБ, но има яснота относно проблемите на Варна и решението им.

Преди няколко дни в ефира на Дарик областният лидер на ГЕРБ Павел Димитров обяви, че Кирил Йорданов ще получи подкрепата на ГЕРБ, ако бъде издигнат от партията, но не и ако се яви като независим кандидат. Тогава Димитров разкри, че от ГЕРБ ще поставят няколко условия срещу подкрепата си. Сред тях са намаляване на кметските заместници, които сега са 7, на 3 или на 5

Градоначалникът обаче не се нае с прогноза дали предстоят съкращения в общината. По въпроса със заместниците си той уточни, че не са 7, а 5, както и че броят им не е голям. Йорданов не изключи бъдещи личностни промени в администрацията и припомни, че тя е коригирана много през годините и то на възлови места. "В момента тежките проблеми са в сферата на обществените поръчки и усвояването на европари", призна кметът.

"Нямам опит в партийното мислене, не съм участвал в организационния живот и смятам, че администрацията трябва да бъде надпартийна", коментира той и обясни, че никой до момента не е загубил от работата му с всички демократично избрани правителства у нас. "Зад мен са заставали от крайно леви до най-десни, от което се трупа опит", каза Кирил Йорданов. По думите му, от доста време той бил на мнение, че е крайно време БСП да се пробват със собствен кандидат. Що се отнася до отношенията му с премиера, варненският кмет припомни, че с Бойко Борисов се познават още от 2002 година и работят добре.

На въпроса дали Варна ще получава повече подкрепа от държавата, ако кметът е от управляващата партия, Кирил Йорданов отговори така: "За дванайсетте години откакто съм кмет, държавата е предоставила на Варна 53 млн. лева. Варненци сме дали за държавни функции 94 млн. лева. под формата на издръжка на държавни обекти." С тези цифри Йорданов обясни отношението на държавата към Варна.

Източник: Дарик


Виж коментарите (37)

Още по темата (390):
18.12.2011 Станишев ще анализира резултатите от изборите във Варненско
09.12.2011 Потвърдиха решението на ОИК за избор на Атанас Кузев за кмет на Девня
05.12.2011 Потвърдиха решенията на ОИК-Провадия за избор на общински съветници
29.11.2011 Съдът потвърди решението на ОИК - Девня за избора на общински съветници
25.11.2011 Отхвърлиха жалбата срещу избора на общински съветници във Варна
22.11.2011 Потвърдиха решения за избор на кметове в Дългопол и Игнатиево
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).