Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кирил Йорданов: Спрямо мен беше извършен преврат за оглавяване управлението на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:06 / 28.08.2015Коментари (20)6612
Бившият варненски градоначалник Кирил Йорданов се завърна с гръм и трясък на предизборната сцена. Днес при огромен интерес от страна на журналисти и варненци той заяви официално амбициите си да седне отново в кметското кресло, предаде репортер на Varna24.bg
 
"Радвам се, че ви виждам след известен периодна отсъствие и липса на срещи с вас. Тук съм за да потвърдя слуховете, че ще се кандидатирам за кмет на Варна. 

Встъпих в четвъртия си мандат с оперативна програма и визия за развитието на нашия град през следващите десет години. Всъщност в началото на всеки мандат съм встъпвал с оперативна програма, изпълнението на която съм отчитал пред варненци. Нещо, което до голяма степен предопределяше и изборния резултат. За това време Варна два пъти подред стана "Най-добрия град за живеене", третия път спечелихме доверието на националната аудитория с повече от милион гласували в подкрепа на Варна.

Прекратих предсрочно мандата си, защото считам, че това бяха правилата на честта, това беше част от моята отговорност пред Варна, която в този момент бе взривена от двойните сметки за ток за януари и февруари 2013 г.

Загубихме един млад човешки живот, този на Пламен Гранов. Затова и подадох тогава оставката си. Впоследствие разбрах, че съм поел вина, отговорност за чужда вина, а в обществото се създаде впечатление че нося отговорност и за чужди грешки.

Всъщност беше извършен преврат за оглавяване управлението на община Варна. Докато аз се оттеглих, други хора извървяха, изкачиха нови стъпала в кариерното си израстване - депутати, министри, кметове, общински съветници, добре знаете техните имена. 

Подавайки оставка не изпълних това, за което бях получил мандат от варненци. Затова днес с открито лице отново заставам пред тях. Видяхте, че всъщност линията, която беше набелязана за развитието на града ни се оказа правилна. По всички проекти и програми, които ставих в община Варна се прояви старание да бъдат довършени. Дано и времето покаже тяхното качество.

Градски транспорт, пешеходния ринг, пречиствателните станции, детските градини и детските площадки, асфалтирането на булевардите...Оказа се, че всички тези проекти останаха на дневен ред за развитието на града ни.

Съзнавам, че ме чака тежка кампания, но тя има и своята лека страна. Защото когато човек защитава истината и името си, му е леко, макар и да е наранен.
 
Времето показа правилността на това, което споделих до тук с вас, показаха го и проверките на институциите.

Искам да благодаря на моето семейство, което ме подкрепи в тежки моменти. Да благодаря на близки и приятели, които останаха с мен, ще ме подкрепят и занапред", каза Кирил Йорданов.

Той обави, че кандидатурта му ще бъде повдигната от коалиция политически партии, които са в процес на регистрация. Листата за общински съветници и кандидатите за районни кметове ще бъдат представени на пресконференция след 15 септември, а преди 25 септември екс кметът щял да обяви и вижданията си за развитието на Варна през следващите 4 години.

Относно запитване дали АБВ ще го подкрепи на предстоящите избори Йорданов каза:

"Не съм влизал в разговори с АБВ, въпреки, че кандидатурата ми беше предложена, една от многото предполагам, в някои райони на града - "Одесос", "Младост", "Приморски". Имах възможност пред съответния орган на варненската организация на АБВ да благодаря за това доверие и им пожелая успешно и достойно представяне на изборите".

На въпросът как оценява развитието на Врана, Йорданов каза: 
"В краткото си встъпително експозе казах, че се положи старание поставените проекти и програми да бъдат завършени, с което изразявам като всеки варненец , като всеки обичащ града си човек положително отношение. Спомням си през 1999 г., когато приех поста от Христо Кирчев, той ми каза:" Аз като общинар не мога да не се радвам за в бъдеще, ако има успехи." 

Относно това дали отчита някакви свои грешки Йорданов заяви: "Тук е спорния момент и вие знаете, че шествията, които се споменаваха тогава и варираха в различен диапазон, бяха извадени на бял свят и бяха упоменати след като се позовах на положителния вот на варненци от 70 000 души през 2011 г. Варненци действително трябва да научат истината за събитията през февруарските дни на 2013 г., за да могат обективно, непредубедено и през тази година да дадат своят глас. Обществеността се нуждае от истината по тези събития от 2013-та година , за да продължи напред. Ако ме питате за мои грешки, нормално и човешки е да се допускат грешки, грешки които осъзнах и впоследствие. Но не считам, че една личност, една длъжност, дори и с грешки, може да причини онова, което се втълпи в съзнанието на варненската общественост и нещо, което съзнавате сами на представата на хората за нашия град. 

Относно опонентите си в  предстоящата кампания Йорданов каза, че всички те имат своите качества и се надява на една коректна и градивна кампания. 

"Съвсем нормално е да се счита,че фаворит в тази надпревара е действащия кмет , но аз не по-малко заявявам своето намерение за достойно представяне и успешен финал", каза екс кметът.

Относно самозапалването на Пламен Горанов Кирил Йарданов цитира становището на прокуратурата, че става дума за "непредпазливост и известна степен самонадеяност."

Водачът на протестите от Чайка Йордан Биков заяви подкрепата на протестиращите за Йорданов.

Запитан ще направи ли група с Янко Станев и Борислав Гуцанов, ако влезете в Общинския съвет на Варна Йорданов каза:

"От възпитание не споменах тези имена, за да не остане някой с впечатление, че имам негативни намерения в кампанията. Но това не пречи оценката ми за тези хора да бъде с този знак, негативен".




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Jivka Kostadinova 1
премахни филтъра

0
 
 
Нагъл...по - нагъл...най- нагъл...За Бога Варненци не се заблуждавайте....това е добре замислена схема....но от нас зависи нейния финал.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: