Китайци искат завод за стъкло и в Добруджа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:59 / 07.09.2010
1386
Китайска компания иска да строи завод за стъкло в Добруджа. Това заяви министърът на икономиката Трайчо Трайков във Варна. Очевидно Североизточна България в следващите години ще преживее истинска инвазия от страна на китайската стъкларска промишленост. В края на миналата годината беше анонсирано, че вече са намерени средства за изграждането на завод за плоско стъкло в Разград. Без да дава конкретика по новия проект, Трайков обяви, че миналата седмица се срещнал с компанията, която иска да вложи 120 млн. евро. Именно към Далечния изток и Китай трябвало да насочи усилията си страната ни за привличането на чужестранни инвестиции.

Според Трайков сме на финала на икономическата криза. Финансовият министър Симеон Дянков пък беше по-конкретен и заяви, че през следващата година криза вече няма да има. Той потвърди прогнозите на колегата си от икономическото ведомство, че за 2011 г. ръст от 3,5% не е невъзможен. За целта е необходимо да се развиват активни политики и затова министерството е поискало повече пари за насърчаване на инвестициите, заяви Трайков.

През следващата година бюджетната политика към общините ще е добра, категоричен беше Дянков. Според него тя и досега е била такава и е нямало задържане на средства, под формата на буфери за държавната хазна.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).