Клошарите-убийци остават зад решетките, единият с пет присъди зад гърба си

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:24 / 23.01.2017
3761
Полицаи с бели ръкавици доведоха в съдебната зала днес двамата клошари, обвинени в жестокото убийство на свой събрат по съдба, предаде репортер на Varna24.bg

58-годишният Димитър Димитров и 46-годишният Валери Михайлов остават зад решетките, след като им беше наложена най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

В залата стана ясно, че по-младият от убийците, Валери, има девет присъди зад гърба си. 

Стана ясно, че Димитър сам се е предал в полицията и е разказал за стореното, докато Валери и днес в съдебната зала отрече вината си. Жертвата бе открита в края на миналата седмица в наводнено подземие на изоставен строеж в района на ЖП гара - Варна.

Според съда може да се направи обосновано предположение, че двамата са извършили деянието, за което са обвинени, въз основа на представените гласни и писмени доказателства, включително и свидетелски показания на очевидец, подкрепени от обясненията на единия обвиняем. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна - основание за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Димитър е с чисто съдебно минало, но Волери е многократно осъждан, като последното му наказание "лишаване от свобода" е търпяно ефективно преди 2 години.

Съдът прецени, че е налице и другата предпоставка за взимане на мярка за неотклонение спрямо двамата задържани мъже. Съдът приема, че Димитър и Валери могат да се укрият, тъй като има достатъчно данни, че водят скитнически живот и обитават изоставени строежи. Ако обвиняемите са на свобода те биха могли да попречат за разкриването на обективната истина по делото, тъй като разследването е в начален етап и предстои да бъдат установени и разпитани още свидетели, които също като обвиняемите водят скитнически живот.

На 31.01.2017 г. от 10 часа пред Апелативния съд може да бъде обжалвано определението на съда за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Димитър и Валери.


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
11.12.2017 Оправдаха обвинен в убийство на бездомник, прокуратурата обжалва
16.08.2017 Съдят скитниците, убили по особено мъчителен начин бездомник във Варна
31.01.2017 Скитникът Валери, който уби клошар във Варна, остава зад решетките
23.01.2017 Убитият клошар във Варна бил от русенско село
23.01.2017 Внасят искане за "задържане под стража" на клошарите-убийци от Варна
21.01.2017 Прокуратурата повдигна обвинение на двама за жестокото убийство вчера
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).