Кметът: Гарантирам за опазването на Морската градина! Архитектска ръка към химикалката няма да посяга!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
12:05 / 15.05.2012
3833
Лидерът на ГЕРБ - Варна, Павел Димитров и кметът Кирил Йорданов, които се появиха заедно пред медиите, бяха буквално засипани с въпроси за това как ще бъде спряно строителството в Морската градина. Поводът за това беше поредицата от протести и кампании за спасяването на парка, в които се включиха хиляди варненци.

Пред микрофоните и камерите Кирил Йорданов заяви, че лично гарантира, че строителство в Морската градина няма да има. Той се закани "архитектска ръка към химикалката да не посяга и да не се водят среднощни разговори за застрояване", защото това щяло да се смята за много сериозно нарушение, докато той е кмет. Съвсем естествено последва въпросът кой ще гарантира запазването на парка, когато Йорданов вече не е кмет.

"И аз се притеснявам какво ще е бъдещето на "Барселона" при новия треньор", беше отговорът на варненския кмет. След като Кирил Йорданов се сравни с Пеп Гуардиола, на местния лидер на ГЕРБ Павел Димитров не му остана какво друго да каже, затова заяви, че се подготвя решение за ограничаване на движението на автомобили в Морската градина. На практика се оказа обаче, че това не е някакво революционно решение, което да спре колите по алеите, а е за завишаване на санкциите за нарушителите, които охраняващите обществения ред в парка успеят да хванат. В допълнение на това Кирил Йорданов заяви, че и това лято по крайбрежните алеи ще бъдат въведени същите като миналогодишните ограничения за движение на автомобили, като подчерта, че няма никаква възможност до плажа да се стига само пеша.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (9)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).