Кметът: Нека учим децата си на добри думи, добри мисли, добри дела! 

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:24 / 24.05.2019
3351
Кметът на Варна Иван Портних отправи трогателни думи на благодарност към учители, дейци на културата и децата на Варна по повод 24 май, Денят на славянската писменост и ккултура, предаде репортер на Varna24.bg

"Уважаеми учители, дейци на просветата и културата, уважаеми носители на награда "Варна", деца, 24 май е най-светлият и най-необикновеният български ден в годината, денят на българската азбука. Затова думите ми ще бъдат само на благодарност към учителите, затова че учите децата ни на словото, на българската азбука, на български език, история, родолюбие. Изразявам своята благодарност към  дейците на културата, за това, че изявявате нашата национална идентичност. Нека уважаваме българската азбука, нека я пазим, нека учим децата си на добри думи, добри мисли, добри дела. Благодаря ви, че сме тук заедно на площад "Св. Св. Кирил и Методий". Нека си спомняме често, че народността не пада, там, дето знанието живей! Честит празник!", каза кметът на Варна. 

С красиви думи за празника се обърна към хилядите варненци, дошли въпреки дъжда на площада и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).