Кметът: Обмисляме алтернативен път за тежкотоварния трафик към пристанището

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
10:07 / 21.05.2020
2621
Не е удачно решение да бъде ограничен тежкотоварния трафик по новия участък на бул. "Левски", коментира кметът на Варна Иван Портних по повод недоволството на превозвачи, след поставянето на знак в района на "Максуда", забраняващ движението на камиони.

"С пускането на новото кръгово кръстовище, това не би натоварило допълнително "Левски", за да изнасяме трафика в алтернативни маршрути", каза кметът.

Той изрази мнение, че в този участък е забранено движението на пешеходци и колоездачи, именно за да се облекчи трафикът за леки и товарни автомобили. 

Иван Портних съобщи, че се работи върху идеята за изграждането на изцяло ново трасе, алтернативно на крайезерния път, което да отведе тежкотоварният трафик към Пристанище Варна.

"Работим усилено по изграждането на алтернативен път на тежкия трафик към пристанището и към Западна промишлена зона. Трасето може да минава по бул. "Атанас Москов", бул. "Девня", от бул. "Република" да има прехвърляне от другата страна на релсите, през територията на бъдещия интермодален терминал и връзка с пристанището и Южна промишлена зона, като това ще даде голямо облекчение на трафика", обясни кметът.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).