Кметът: По раждаемост Варна е на първо място, явно в очите на хората градът е привлекателно място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:25 / 15.11.2012
1238
Със статистически данни от различни изследвания кметът на Варна Кирил Йорданов косвено направи отчет на първата си година управление след спечелването на четвъртия си мандат. Морският град е след София по ниска безработица, икономически растеж и брутен вътрешен продукт на глава от населението.

"По показателя раждаемост, с 23 % положителен прираст, сме на първо място, което означава, че в очите на хората градът е привлекателно място за живеене. Както искате го тълкувайте", коментира градоначалникът, който се позова на изследвания на Националния статистически институт и на Института по пазарна икономика, предаде Дарик.

Кметът се похвали още с ръст от 15-20 % на заплатите на повече от 2000 души, работещи към структури на издръжка от общинския бюджет.

"Идете ги потърсете и на друго място тези неща. Ще ми обадите следващия път къде сте ги намерили", обърна се към журналисти Йорданов. Той обаче попари надеждите за коледни бонуси на администрацията си, тъй като "заплатите им са достатъчно увеличени".

87 дка пътна улична настилка е ремонтирана, а предстои рехабилитация и изграждане на 4000 кв. м. тротоари, отчете още кметът. Той обеща нови елементи в коледната и новогодишната украса. На няколко места в града ще бъдат разкрити празнични базари, които работят от началото на декември до средата на януари. Засега е уточнено, че търговците ще бъдат разположени на площад "Независимост", Червения площад, градинката на "Севастопол", алеята към бившия стадион "Юрий Гагарин" в квартал "Чайка", както и пред читалището в квартал "Аспарухово".


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).