Кметът: Разчитаме държавата да помогне с решение за Дупката

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:42 / 02.05.2017
3172
Кметът на Варна Иван Портних коментира решението на Общинския съвет Варна да върне акциите си в Пловдивския панаир, като отново отрече да е имало намерения тези акции да бъдат заменени с имота на Георги Гергов в центъра на града, популярен като Дупката, предаде репортер на Varna24.bg. 

"Знаете, че решението беше взето единодушно, т.е. то беше подкрепено от абсолютно всички политически формации представени в Общинския съвет. На този етап това е правилното решение. 

Знаете, че придобихме пакет от акции от 29% от Пловдивския панаир преди 9 месеца. Целта на това беше сътрудничество с Пловдивския панаир за утвърждаване на Варна като експо и конгресен център. Градът има нужда от изграждането на подобен експо център, който ще даде възможност за утвърждаване на Варна като дестинация на 4 сезона. 

В тази връзка проектираме разширение на Спортна зала с прилежащи площи за експозиции. А голямата ни амбиция е голям експо център да бъде изграден на пристанище Варна-Изток след като приключат товаро-разтоварните дейности, свързани с житото там. 

Междувременно докато текат тези процеси  имахме желанието да сътрудничим с Пловдивския панаир, особено през лятото, когато има туристи, да се правят изнесени палати и да рекламираме градът ни като прекрасно място за подобни формати. За съжаление това сътрудничество не се реализира по начина, по който си представяхме. 

Считаме, че връщането на акциите ще даде възможност на държавата в тази ситуация да консолидира всички акции и да може със своите лостове и ресурси да направи по-ефективно участието си в управлението и бъдещето на панаира.

Няма нищо общо Дупката с Панаира. Може да се говорят много работи, но реалностите не са такива. Действително темата с Дупката е приоритет, работим за решаването на въпроса. Разчитаме на правителството за съдействие в това начинание. Знаете, че разчистихме територията от грозните бараки, реализира се проекта за модернизация и естетизация на пешеходната зона. Естествения процес е да се намери решение Дупката да се превърне в музей на открито и открита сцена в центъра на града ни. Продължаваме да работим в тази посока и днешното решение няма нищо общо с това.", каза кметът.  

Виж коментарите (0)

Още по темата (53):
29.02.2024 Благомир Коцев с новина, която варненци чакат от четири десетилетия
09.01.2024 Кметът на Варна: Ще има широко публично обсъждане и дори местен референдум относно "Дупката"
02.03.2021 Експерт: Очакваме за Деня на Варна с публично обсъждане да бъде избран най-добрият проект за Дупката
22.10.2019 Запознайте се с Топ 3 предложенията на експертите и гражданите за Дупката
07.10.2019 Варненци не искат мол или хотел на мястото на Дупката! Ето какво е масовото желание
06.10.2019 Обявяват какво искат варненци на мястото на Дупката в центъра на града
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).