Кметът: Варна има нужда от 70 нови автобуси, търсим варианти за закупуването им

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
12:55 / 28.05.2019
4627
Варна има нужда от 70 нови автобуса и ние търсим различни варианти за финансиране, което ще ни позволи да ги осигурим, каза за Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних

"Търсим варианти и обмисляме възможности за финансиране относно закупуването на нови автобуси за Варна, включително и европейско такова. Наскоро се включихме в едно обследване на министерството по отношение на необходимостите и търсене на възможности за закупуването на електробуси, Община Варна е част от този проект.

Изследваме възможностите самото дружество поетапно да започне да закупува нови превозни средства. Имаме общо 85 нови автобуса и 30 нови тролейбуса, трябват ни още 70, за да можем да кажем, че целият състав е подменен.

В "Градски транспорт се прави сериозна трансформация. Българският институт за метрология и НАП сертифицираха билетната система, защото знаете ,че в края на миналата година имаше промени в закона, което наложи да променим софтуера, за да имаме изградена система. С други думи, ако досега всяко едно устройство, което продава билети, беше свързано с НАП, сега всички тези устройства се свързват със сървър, който кореспондира с Агенцията по приходите.

Ще отнеме време да се адаптира системата, мина и втория тест и имаме потвърдително становище от двете институции. До дни ще стартираме работа по новата система, а това означава, че там ще напреднем сериозно в посока по-голямата част от приходите да започнат да влизат в общинското новоизградено предприятие, а Градски транспорт да остане оператор, с който да се разплащаме на километър.

Най-общо казано на практика това ще даде стабилност на "Градски транспорт" от финансова гледна точка, защото няма да имат отношение по приходната част, а ще са оператор, който ще се грижи за обезпечаване на услугата и това ще стабилизира финансово предприятието. Правим разчети то да може да започне също закупуването на нови автобуси", каза Иван Портних.  

Повече вижте във видето!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).