Кметът: Вярвам, че с обновената си визия Евксиноград ще привлича повече туристи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:25 / 05.01.2017
1294
Кметът на Варна Иван Портних се похвали в социалната мрежа с ремонта на двореца Евксиноград и изрази надежда, че с обновената си визия уникалното място ще привлече повече туристи. Ето какво написа градоначалникът във Фейсбук:

"В оспорвана надпревара в категорията "Сгради-паметници на културата" в националния конкурс "Сграда на годината", Варна отново бе отличена! Призът бе за реставрацията и консервацията на двореца и парка "Евксиноград"! Ремонтът бе по проект, спечелен по ОП "Регионално развитие". Вярвам, че с обновената си визия Евксиноград ще привлича повече туристи. Днес Дворецът, ботаническата градина, паркът и старата конюшня вече върнаха неповторимия си облик, а посетителите в "Евксиноград" могат да се докоснат до автентичното достолепие отпреди повече от 130 г. Големият приз в категория "Сгради спортна и туристическа инфраструктура" е за ремонта и реконструкцията на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта."

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).