Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът казва "да“ на Бойко
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 27.06.2011Коментари (0)2075
© Impact Press Group
Денят, в който САЩ празнуват Деня на независимостта, е най-вероятната дата, в която кметът Кирил Йорданов ще приеме предложението на Бойко Борисов да се яви на предстоящите местни избори от името на ГЕРБ. Премиерът обяви публично тази своя оферта в събота във Варна, като подчерта, че такова е личното му предпочитание. На въпрос има ли свой фаворит за кандидат на управляващите за кмет той заяви дословно: "В партията знаят моето отношение и приятелство от 10-15 години с кмета Кирил Йорданов. Има и други кандидати, разбира се, но съм поставил задача на Павел Димитров (областния лидер на ГЕРБ - б.а.) да разговаря и с него. Аз пред изпълнителната комисия съм си казал мнението. Така че оставям на местната структура и на самия кмет да вземат решение. Следващата седмица, по-следващата най-късно, ще се знае вече със сигурност кой ще ни е кандидатът. Повтарям, моето мнение се знае." Бойко Борисов обясни, че за да вървят проектите за Варна, на града е необходим кмет, който да е в добри отношения с централната власт. Той добави, че вариантът ГЕРБ да подкрепи открито Кирил Йорданов за нов мандат е стоял още на предишния местен вот през 2007-а. "Тогава беше друго правителство и затова не поех ангажимент да говоря да бъде наш кандидат", каза още министър-председателят.

Кирил Йорданов засега не дава конкретен отговор на предложението на Борисов. "Това са възможности, по които ще внеса яснота следващата седмица", заяви за "Народно дело" варненският кмет, който вчера замина на посещение в Прага за среща с кмета на чешката столица. Той обеща да съобщи публично позицията си на 4 или 5 юли. Почти сигурно е, че Йорданов ще се яви на изборите като кандидат на ГЕРБ по добре познатата формула "независим, подкрепен от ...".

"Решението ще е на местната структура", каза и повтори на няколко пъти областният лидер на ГЕРБ - Варна, Павел Димитров, след като Бойко Борисов заяви личната си подкрепа за настоящия кмет. Депутатът не се впусна в по-подробни обяснения, въпреки че те биха били логични с оглед на собствените му изказвания в последно време. Само преди две седмици Павел Димитров заяви, че Кирил Йорданов е най-сериозният опонент на ГЕРБ на предстоящите местни избори във Варна. След като си направи самоотвод като възможен кандидат-кмет, той посочи свой фаворит за кметската надпревара - шефа на пристанището Данаил Папазов.
Неоснователни явно ще се окажат и очакванията на областния управител Данчо Симеонов, че изборът на кандидат-кмет на ГЕРБ за Варна ще стане през септември. В интервю наскоро той не скри амбицията си да получи номинацията. По ирония на съдбата Симеонов позна, че партията има повече от официалните трима кандидати, сред които беше и шефът на грандхотел "Варна" Иван Портних. Тепърва ще стане ясно дали местните гербери имат смелост да се опълчат срещу предпочитанията на Бойко Борисов.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 390
18.12.2011 »
09.12.2011 »
05.12.2011 »
29.11.2011 »
25.11.2011 »
22.11.2011 »
предишна страница [ 1/65 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: