Кметът на Аспарухово с нови заместници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:04 / 08.12.2011
2453
Бившият общински съветник и лидер на партия "Отечество" Радослав Коев в сряда официално е бил назначен за зам.-кмет на район "Аспарухово". Това обяви новият районен кмет Йордан Николов, който беше гост в сутрешния блок на Дарик Варна. Другият му заместник - Дияна Атанасова, е встъпила в длъжност преди седмица.

Николов отбеляза, че е заварил много добро наследство от предшественика си Богдан Караденчев. Въпреки това има какво още да се направи за подобряване на административното обслужване и на инфраструктурата.

Планираните съкращения в администрацията няма да подминат и кметство "Аспарухово", каза новият районен кмет. Кадровите промени, както и в другите райони, ще засегнат предимно хората в пенсионна възраст.

В кметството в момента работят 57 души, а жителите на района са около 28 000, уточни Николов.

Един от основните проблеми пред районния кмет на "Аспарухово" е липсата на канализация в селищните образувания, както и в селата Звездица и Константиново. Големи главоболия създават и проблемите с електрозахранването в местностите "Боровец" и "Ракитника".

Като строителен инженер Йордан Николов не очаква бум на строителството в "Аспарухово", какъвто имаше в годините преди кризата. Същевременно той прогнозира, че районът ще стане модерно предградие на Варна със съвременно ниско строителство. "Кога обаче ще се случи, това е политика на държавата, а не на районната администрация", коментира Йорданов.

По думите му заради по-слабо развитaта инфраструктура цените на имотите в района са малко по-ниски в сравнение с останалите части на града. "При едно последващо развитие те могат да се изравнят, дори да станат по-скъпи", смята Николов.

По въпроса за плажа в "Аспарухово", който е един от мръсните в града, кметът каза, че плажната ивица е отдадена на концесия и районната администрация няма пряко влияние.


Виж коментарите (0)

Още по темата (58):
14.12.2011 Две нови лица влизат в Общинския съвет
07.12.2011 ГЕРБ – "Приморски" насрочи първото заседание на новия Обществен съвет за
района
30.11.2011 Председателка кара варненските съветници да гласуват "на сляпо“
30.11.2011 Общината става сергия за концесии
29.11.2011 Обсъждат изграждането на депо за рециклиране на строителни отпадъци край
Варна
28.11.2011 В Шабла залагат на къмпинговия туризъм
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).