Кметът на "Младост" отговори на майката с 4-те деца! Съгласни ли сте с него?

Автор: Пламена Николова
Коментари (39)
11:40 / 06.12.2017
16789
850 семейства чакат за общинско жилище в район "Младост". Това обясни за Varna24.bg кметът на района Христо Христов по повод на писмото, изпратено от майката на четири деца Нона Йотова.

"Запознат съм с проблема. Имам огромното желание да помогна, но няма нито едно свободно общинско жилище в района. Сами си дайте сметка какво ще стане, ако всички тези чакащи 850 семейства напишат по едно такова писмо, ще се реши ли с това проблема? 

Най-много да излезе някоя боксониера или гарсониера в района, а това семейство с четири деца не може да живее при такива условия. 

Най-разумно е хората да се обърнат към Община Варна и да се види дали от фонд "Резервен" не може да им се даде жилище. 

Освен това съм на мнение, че това семейство трябва да помисли само да се справи с проблемите си. Не може винаги да се чака на общината или на държавата.

Толкова много хора теглят кредити и изплащат жилища цял живот. Освен това не е задължително да се живее във Варна. В околностите се продават много къщи на съвсем достъпни цени. Варианти има много. Не е ли редно някой като създава 4 деца да носи отговорност за тях и да положи грижи за нормалното им отглеждане, вместо да се търсят постоянно виновни някъде другаде?", коментира Христо Христов. 

Виж коментарите (39)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).