Кметът на Варна обяви най-сладките имоти за проектиране

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:50 / 08.09.2010
1166
На 1 септември т.г., Община Варна обяви обществена поръчка за изработване на подробен устройствен план за регулация на улиците и поземлените имоти на обекти-публична собственост на територията на Община Варна. В поръчката се включват осем обособени позиции, в които кандидатът за проектиране и конструиране може да участва за само една позиция.

Общият обем за проектиране е за площ от 884, 30 хектара и обхваща улиците и поземлените имоти-публична собственост, в най-сладката част на града в момента - местностите "Ваялар", "Горна Трака", "Трака" "Перчемлията", "Телевизионна кула", "Добрева чешма", "Акчелар", "Виница - север", "Манастирски рид", "Бялата чешма", "Дъбравата" и "Прибой", за обща стойност 206 400 лв. без ДДС.

Документите могат да се закупят срещу 40 лв. до 07.10.2010 г, а отварянето на офертите е на 08.10.2010 г. Остава надеждата, че процедурата няма да се протака с месеци до решение, каквато е практиката за търговете, провеждани от Община Варна.

Имотите в цитираните местности са спорни от десетилетия. Там водеха се епични битки между собственици, ползватели и общината. През миналата година се обявяваха плановете за уличната им регулация и новообразуваните имоти, които също по неведоми пътища докараха нови собственици, излезли току-под земята.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).