Кметът обеща ефектно осветление за култовата сграда на ДНФ

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:07 / 06.12.2016
2044
С тържествен ритуал навръх Никулден във Варна бе осветена обновената сграда на ДНФ в центъра на града, предаде репортер на Varna24.bg.  

Днес официално приключи първият етап по проект "Фасадна реставрация и цветово решение" на обект "Инженеринг за поетапен ремонт на сградата на Военноморски клуб - Варна". 
Областният управител Стоян Пасев съобщи, че кметът на града Иван Портних е поел ангажимент красивата постройка да бъде ефектно осветена. 

Ремонтът на сградата започна на 22.08.2016 г. и е завършен в срок. Състои се от : извършване на възстановяване на строителни книжа, конструктивно становище, проектиране, съгласуване, узаконяване, ремонтни строително-монтажни работи по фасада, покрив и дограма. Стойност 494 800 лв. По мнение на експерти перфектно изпълнение на ремонтните дейности, извършени с високо качествени бои и материали от световно известни марки.

Предстои ІІ-ри етап непосредствено след официалното откриване на І-вия.

Той вклюва вътрешен ремонт в Заседателна и Концертна зала на подовите настилки, стени и тавани и запазване на автентичния вид; в хотелската част - подмяна на прозорци и подови настилки, боядисване на стени и тавани, ремонт на санитарни помещения. Прогнозна стойност 327 800 лв. Прогнозен краен срок за изпълнение - месец май 2017 г.

През 1997 г. е бил последния частичен ремонт на фасадата на Военноморски клуб във Варна.

На събитието днес присъстваха представители на Министерството на отбраната, Военноморските сили на Република България, ръководството на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", Варненска и Великопреславска Митрополия, Областна администрация - Варна, Община Варна, Военно-патриотичните съюзи и организации.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).