Кметът откри академия за обучение на IT специалисти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:08 / 20.04.2017
1720
Кметът на Варна Иван Портних откри вчера академия за обучение на IT специалисти в морската столица, заедно с Адрияна Митева - главен мениджър "Подбор на таланти" в Advance Human Capital. Компанията е специализирана в търсене, подбор и управление на кадри в сектора на информационните технологии. Академията има за цел да отговори на засиленото търсене на експерти в този отрасъл.

"Усилията на общината, на бизнеса и на висшите учебни заведения трябва да се синхронизират, за да превърнем Варна в град на знанието, работейки по оста образование, реализация и по-високи доходи. Това е задачата на всички нас. Факт е, че през последните месеци редица международни компании откриха свои представителства във Варна, разкривайки нови работни места. Предизвикателство за висшите учебни заведения да отговарят на тези потребности, което определя и важността на компании като тази", каза кметът. Той допълни, че инициативата напълно се вписва в концепцията на Варна - Европейска младежка столица.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).